„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Uldis Pastors baudīja Soču olimpiādes draudzīgo gaisotni

Soču ziemas olimpiskās spēles noslēgušās. Latvijas izlase kompleksa „Sanki” trasē izcīnīja četras medaļas: bronza -- brāļiem Šiciem kamaniņu divniekos un kamaniņu komandu stafetē -- Elīzai Tīrumai, Mārtiņam Rubenim un brāļiem Šiciem. Savukārt sudrabu izcīnīja Martins Dukurs skeletonā un bobsleja četrinieks – pilots Oskars Melbārdis, stūmēji Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga.

Daugavpils šajā sporta forumā nebija pārstāvēta. Daudzi puiši no Daugavpils, kuri nodarbojas ar hokeju, spēlē dažādos klubos, bet pagaidām vēl neviens nav izpelnījies Latvijas izlases galvenā trenera uzticību. Artūrs Kuzmenkovs, kurš šosezon debitēja Rīgas „Dinamo” komandā, bet pēc tam tika nosūtīts uz HK „Rīga”, decembra beigās aizvadīja divas spēles nacionālajā izlasē pret Vācijas valstsvienību.

Cerības biatlonā tika zaudētas 2013. gada pasaules čempionātā, kurā Latvijas izlase zaudēja kvotu, lai komandu varētu pārstāvēt četri biatlonisti. Reālas izredzes bija Artūram Koļesņikovam – tobrīd viņa rezultāts bija otrais izlasē aiz Andreja Rastorgujeva. Andreja un pārējo rezultātu starpība bija milzīga, bet reizē ar zaudēto kvotu arī pārējie zaudēja izredzes un motivāciju trenēties. Rezultātā Artūrs aizbrauca strādāt uz ārzemēm.

Vienīgais oficiālais akreditētais Daugavpils pārstāvis olimpiskajās spēlēs bija Olimpiskā centra vadītājs Uldis Pastars. Viņam tās bija pirmās olimpiskās spēles, kuras viņš apmeklēja klātienē: „Godīgi sakot, es uz Sočiem netaisījos, nekādus plānus saistībā ar to nekalu, bet piezvanīja no Latvijas olimpiskās komitejas un piedāvāja apmeklēt spēles. Labprāt piekritu, un kā viesis nacionālās komitejas sastāvā 6. februārī ar čārterreisu kopā ar komandu un Latvijas prezidentu aizlidoju uz Sočiem.

 

Olimpisko spēļu augstais organizācijas līmenis un sporta pasākuma svarīgums bija jūtams ik uz soļa. „Gaisotne bija draudzīga, viss pārdomāts."

Vairāk lasiet 25.februāra "Latgales Laikā"