„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+5.9 °C
daži mākoņi

Latviešu biedrībai darāmā netrūkst

Daugavpils Latviešu biedrības pilnsapulcē, kas notika 22. februārī, biedrības priekšsēdētāja Genovefa Barkovska ar gandarījumu atzīmēja, ka biedrībā iestājušies 25 jauni biedri. Viņi kopā ar ilggadējiem veido 175 biedru kuplo Latviešu biedrību. Biedrības jaunbiedri, ievērojot tradīciju, nofotografējās pie DLB karoga.

DLB biedri pateicās bijušajam priekšsēdētājam Jānim Bružikam. Pateicību saņēma arī divas jaunbiedres - Inga Garā un Iveta Čamane, kas aktīvi iesaistījušās biedrības pasākumu organizēšanā. Aktīvas ir bijušas arī daudzas ģimenes, kas piedalās gan valdes darbā, gan pasākumu rīkošanā

Pilnsapulcē tika pasniegti arī DLB Goda biedru diplomi. Šis pagodinājums ir piešķirts izcilajai diriģentei un pedagoģei Terēzijai Brokai un Daugavpils domes priekšsēdētājam Jānim Lāčplēsim. Viņi gan sapulcē dažādu iemeslu dēļ nevarēja piedalīties, tādēļ diplomu saņems citā svinīgā reizē. Goda biedra diploma saņēma ilggadējs DLB valdes loceklis Jānis Meškovs un avīzes „Latgales Laiks” galvenā redaktore, DLB biedre Zigrīda Some.    

Tika pieminēti arī mūžībā aizgājušie: Goda biedre Astrīda Petaško, Anna Pārpuce, Valentīna Svētiņa, Valdis Vētriņš, Helēna Zarakovska.

Visu rakstu lasiet 28.februāra numurā.