„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Marija Naumova: „Lai cilvēki dejo manos koncertos”

Daugavpils būs pirmā pilsēta dziedātājas Marijas Naumovas vieskoncertu grafikā. 5. martā Kultūras un sporta pilī viņa uzstāsies ar jubilejas programmu „Čigānu nakts” (Romani Rat). 2013. gadā Marija nosvinēja 40 gadu jubileju, savukārt vieskoncerti ir veltīti dziedātājas radošās darbības divdesmit gadu jubilejai.

"Man ļoti gribējās savas jubilejas gadu nosvinēt jautri un spilgti un čigānu mūzika tam ir ļoti piemērota. Kad sāku domāt, ko es zinu par mūziku un čigānu tautu, sapratu, ka mēs ļoti maz zinām par šiem cilvēkiem, kuri dzīvo mums blakus, par kuriem mēs sajūsmināmies, kurus bieži nosodām un no kuriem pat nedaudz baidāmies. Vārdu sakot, gribējās gan pašai vairāk uzzināt, gan pastāstīt citiem. Tā būs muzikāla izrāde par čigānu vai, pareizāk sakot, romu tautas vēsturi, parādot viņu mūzikas un deju kultūras daudzveidību. Koncertā piedalās lieliski mūziķi – romi no piecām valstīm – Spānijas, Rumānijas, Francijas, Beļģijas un Latvijas," stāsta Marija.

Ja M.Naumovas koncertā kāds sāktu dejot – brīvi, skaisti, nekautrējoties no publikas, viņa būtu tikai „par”. Man patīk, ja cilvēki dejo, tas nozīmē, ka viņiem ir labi, tāpēc, ja būs vēlēšanās, nekautrējieties, tikai netraucējiet apkārtējiem," viņa smejas.

Visu rakstu lasiet 28.februāra numurā.