„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Iedzīvotāji aicināti atzīmēt piesārņotās vietas Lielās Talkas interaktīvajā kartē

Sākot ar 11. martu, visi Latvijas iedzīvotāji aicināti Lielās Talkas mājas lapā talkas.lv atzīmēt piesārņotās vietas, lai 26. aprīlī, Lielās Talkas norises dienā, mēs tās kopīgiem spēkiem varētu sakopt.

Straujiem soļiem tuvojas 26. aprīlis- Lielās Talkas diena, kurā visas Latvijas iedzīvotāji apvienos spēkus, lai padarītu apkārtējo vidi skaistāku, tīrāku un sakoptāku. Arī šogad Lielās Talkas organizatori ir izveidojuši interaktīvu karti, kurā ikvienam iedzīvotājam ir iespēja atzīmēt viņam zināmas piesārņotas vietas ikvienā Latvijas nostūrī.

Šīs vietas būs iespējams atzīmēt, sākot ar 11. martu, savukārt no 18. marta Lielās Talkas mājas lapā ikviens apmeklētājs varēs redzēt pašvaldības, izglītības iestāžu, uzņēmumu, organizāciju un brīvprātīgo entuziastu oficiāli pieteiktās talkošanas vietas. Lielās Talkas organizatori aicina iedzīvotājus būt aktīviem un palīdzēt mūsu Latvijai kļūt tīrākai, izvēloties sev tuvāko novadu vai pilsētu, aplūkojot reģistrētos talkas punktus un pievienojoties kādai no organizētajām talkas vietām.

Šogad pirmo reizi uzņēmumiem un organizācijām tiek piedāvāta īpaša iespēja tapt pamanītiem. Piesakot talkošanas vietu Lielās Talkas mājas lapā, tiks piedāvāta iespēja pievienot logo vai cita veida atpazīšanas zīmi pēc organizācijas izvēles. Pie pievienotās talkošanas vietas atzīmes- zaļā punktiņa, atvērsies logs ar informāciju par šīs vietas atzīmētāju.

 Šogad talkot aicina Lielās Talkas uzticīgie draugi Rīgas Brīvostas pārvalde un Latvijas Valsts meži.

 Talku atbalsta arī VARAM, DHL Latvija, LASUA, Pēdas LV, Latvijas Pašvaldību savienība, Latvijas valsts prezidenta kanceleja, Kur tu esi, Latvijas ainavu arhitektūras biedrība, Dabas aizsardzības pārvalde, Jauno arhitektu kustība, Tīriem mežiem, Latvijas vides aizsardzības fonda administrācija, Rīga 2014.

--