„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
neliels lietus

Ar plašu izrāžu programmu Rīgā viesosies Daugavpils teātris

 Turpinot iesākto tradīciju, arī šogad, Rīgā norisināsies Daugavpils teātra dienas. To ietvaros no 4. aprīļa līdz 12. maijam Latvijas Nacionālajā teātrī, Dailes teātrī un M. Čehova Rīgas Krievu teātrī būs iespēja apmeklēt Daugavpils teātra jaunākos un iecienītākos iestudējumus.

 Daugavpils teātris galvaspilsētas iedzīvotājus vēlas iepazīstināt ar reģionālo mākslu un pievērts uzmanību profesionālās mākslas attīstībai un nozīmībai reģionos. Pēdējo sezonu laikā teātra profesionālajā darbībā ir vērojamas pozitīvās pārmaiņas un jaunas tendences. Teātris savos jauniestudējumos nevairās no dažādiem eksperimentiem, iestudējot izrādes gan latgaliski, gan latviešu un krievu valdās, kā arī tiek meklēti jauni mākslinieciskie risinājumi piedāvājot jaunas formas un cita veida dialogu ar skatītājiem.

 Daugavpils teātris Rīgā viesosies ar šī brīža spilgtākajiem iestudējumiem un Rīgas skatītāji varēs apmeklēt dažādu žanru izrādes. Teātra dienas Rīgā tiks atklātas Nacionālajā teātrī ar dejas iestudējumu „Kazanova. Henrieta. Venēcija.”. Savukārt īstenu latgaliešu garu galvaspilsētā ienesīs izrāde „Dabaseibys pūddarneica jeb Viņa laimesciema podniekdarbnīca”, kā arī skatītājiem tiks piedāvātas izrādes krievu valodā - „Viss ir viņa”, „Kaija. Under construction”, bet Daugavpils teātra dienas Rīgā noslēgsim ar Raimonda Paula, Emīla Zolā mūziklu „Dāmu paradīze”. Kā arī Rīgas skatītājus aicinām apmeklēt Daugavpils teātra viesiszrādes Jelgavā un Valmierā.

 Daugavpils teātra dienas Rīgā:

 4.aprīlis 19.00 Latvijas Nacionālais teātris - „Kazanova. Henrieta. Venēcija.” (viss par īstu mīlestību un kaisli dejas un kustības valodā, 10+, horeogrāfe un libreta autore: I. Saveļjeva);

5.aprīlis 19.00 Dailes teātris - „Dabaseibys pūddarneica jeb Viņa laimesciema podniekdarbnīca” (14+, rež. J. Jonelis);

10.aprīlis 19.00 Dailes teātris - „Viss ir viņa” (izrāde pusaudžiem un viņu pieaugušajiem vecākiem, 16+, izmantota necenzēta leksika, rež. G. Surkovs);

23.aprīlis un 8.maijs 19.00 Dailes teātris- „Kaija. Under construction” (pasaules klasika oriģinālvalodā, 12+, rež. O. Šapošņikovs, G. Surkovs);

12.maijs 19.00 Rīgas Krievu teātris - „Dāmu paradīze” (mūzikls par mīlestību, modi un skaistu dzīvi, 10+, rež. O. Šapošņikovs).

 

Citās pilsētās:

6.aprīlis 16.00 Jelgavas kultūras nams - „Tartifs jeb varenā XVII gadsimta afēra” (10+, rež. V.Jansons)

14.maijs 18.30 Valmieras drāmas teātris – „Meli. Kāda dzimumakta un pasaules civilizācijas vēsture vienā cēlienā” (16+, rež. O. Šapošņikovs)

 

Biļetes uz Daugavpils teātra viesizrādēm iespējams iegādāties Dailes, Latvijas Nacionālā un M. Čehova Rīgas Krievu teātru kasēs, Maskavas nama kasē, kā arī „Biļešu paradīzes” un „Biļešu servisa” kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv, www.bilesuserviss.lv