„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
apmācies

Daugavpils teātris dosies viesizrādēs uz Rīgu

Otro gadu pēc kārtas pavasarī Rīgā notiek „Daugavpils teātra dienas”. Radošajam kolektīvam tā ir lieliska iespēja parādīt savu talantu un reklamēt Daugavpili galvaspilsētas publikai. Šoreiz viesizrādes notiks no 4. aprīlim līdz 12. maijam. Uz Dailes teātra, Nacionālā teātra un M. Čehova Rīgas Krievu teātra skatuves būs skatāmas izrādes „Kazanova. Henrieta. Venēcija”, „Viss ir viņa…”, „Dāmu paradīze”, „Kaija. Under Construction”, izrāde latgaliešu valodā „Dabaseibys pūddarneica”.

Daugavpils teātris vērsās pilsētas domē ar lūgumu sniegt finansiālu atbalstu viesizrāžu organizēšanai Rīgā.

Lai daļēji kompensētu telpu īri Rīgas teātros, Daugavpils teātris lūdza domei 3000 eiro. Kā teica domes deputāte, teātra valdes locekle Rita Strode, šī summa nav pietiekama – īre ir ļoti dārga, bet lūgt lielāku summu neļaujot sirdsapziņa, turklāt teātris cer nopelnīt, lai atpelnītu izdevumus. Jau tagad ir zināms, ka biļetes uz mūziklu „Dāmu paradīze” ir gandrīz izpirktas.

Palīdzību teātrim sniedz Latvijas televīzijas 1. kanāls. Par 1,5 tūkstošiem eiro tas piešķīris teātrim reklāmas laiku pirms populāriem raidījumiem.

Pērn dome piešķīra teātrim 5000 latu.