„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Remontēs bedrītes un izskalotos ceļus

Pamatojoties uz pagastu pārvalžu un iedzīvotāju iesniegumiem, 13. martā Daugavpils novada dome piešķīra Valsts autoceļu fonda finansējumu bedrīšu un izskaloto ceļu remontiem.

Kā deputātiem pastāstīja Komunālās saimniecības nodaļas transporta tīklu inženiere Anita Pabērza, pēc iedzīvotāju lūguma bedrītes aizlāpīs Parādes ielā Laucesas pagastā (3085eiro). Bedrītes tiks remontētas arī Zemgales vidusskolas piebraucamajam ceļam Demenes pagastā (piešķirti 2045 eiro), kur kursē skolēnu autobuss.

Salienas pagastā atjaunos ceļa „Stenderi-Ormaņi-Adomova-Šlapaki” izskaloto posmu (3017 eiro), kā arī ieliks jaunu caurteku applūdušajam ceļa „Misiņi-Vīnkalni-Gaveiciški” posmam (4296 eiro). Pa abiem šiem ceļiem kursē skolēnu autobuss.

Tā kā pagājušajā gadā bija izstrādāts Dubnas ciema Draudzības ielas asfaltēšanas tehniskais projekts, pašvaldība piešķīra 26 900 eiro asfalta ieklāšanai.

Valsts autoceļu fondā rezervē ir palikuši 605 000 eiro, šo naudu pašvaldība sadalīs pēc tam, kad būs apskatīti visi steidzami remontējamie, rekonstruējamie ceļi, piebilda A. Pabērza.