„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+0.1 °C
apmācies

No 1. maija Daugavpilī pieaugs ūdens un kanalizācijas tarifs

Sabiedrisko pakalpojumu regulators apstiprināja jaunos pašvaldības uzņēmuma „Daugavpils ūdens” tarifus.

No 1. maija ūdensapgādes tarifs būs 72 centi (bez PVN), kanalizācijas pakalpojumi maksās 74 centus (bez PVN), t. i., par 5,9% un 10,4% vairāk nekā pašreizējie tarifi.

Jauno tarifu projektu uzņēmums iesniedza regulatoram 2013. gada augustā. Projektā bija norādīti 75 centi par ūdens kubikmetru un tikpat – par kanalizācijas pakalpojumiem. Saskaņā ar regulatora rīkojumu, tarifs tika pārskatīts, kā rezultātā nedaudz samazinājās.

Jaunās cenas attieksies ne tikai uz Daugavpili, bet arī dažiem Daugavpils novada pagastiem – Naujeni, Līksnu un Kalkūniem.

Pašreizējais tarifs ir 68 centi par ūdens kubikmetru un 67 centi par kanalizāciju, tas apstiprināts 2008. gadā.

Preses konferencē pilsētas domē priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka, saskaņā ar likumu, par tarifu palielināšanu iedzīvotājiem tiks paziņots mēnesi pirms to stāšanās spēkā. Viņš teica, ka gaidāmajam paaugstinājumam latos vajadzēja būt 1,06, bet pēc vairākiem pasākumiem, kas tika veikti ar uzņēmumu, kopējais tarifs būs 1,03 lati (1,46 eiro).