„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

Tatjanas Saratovas akordeona mūzikas terapija

Tatjana Saratova var uzskatīt sevi par laimes bērnu, jo viņas darbs ir arī viņas dzīvesveids. Viņas vadītais Daugavpils akordeonistu orķestris šogad svinēs jubileju – 55 gadus. 27. martā notiks liels svētku koncerts.

Akordeonistu orķestrī muzicē gan jauni, gan pieredzējuši mūziķi, kuri veltījuši kolektīvam vairākus gadus desmitus. Vieni no pieredzējušākajiem ir Daugavpils Universitātes docente Ludmila Ščepetkova un Nikolajs Ļebedevs (sitamie instrumenti), orķestrī spēlē vairāk nekā četrdesmit gadus. Savukārt Tatjanas dzīve ir saistīta ar orķestri gandrīz divdesmit gadus, kolektīva vadītāja viņa ir piecus gadus. Dzīve varēja izveidoties citādi, un Tatjana Saratova strādātu par ekonomisti, bet, apgūstot ekonomista izglītību, viņa laikus saprata, ko patiesi vēlas darīt. Savulaik Tatjana pabeidza mūzikas skolu un līdz pat šim laikam ir pateicīga saviem vecākiem, kur nopirka meitai instrumentu, lai gan naudu krāja mašīnai.

Akordeons ir unikāls tādā ziņā, ka tas ir vienīgais instruments, kas atrodas ļoti tuvu cilvēka ķermenim. Spēlējot, cilvēks un smagais instruments itin kā saplūst vienā veselā. „Muzicējot, cilvēks akordeonu tur tā, ka tas „aptver” visus svarīgos cilvēka orgānus, pirmām kārtām, viņa sirdi, tātad – arī dvēseli. Ir zinātniski pierādīts, ka vibrācija akordeona spēles laikā uzlabo sirds ritmu, iekšējo orgānu darbību. Tas ir brīnumaini!” saka mūziķe. Šādu instrumenta ietekmi Tatjana sauc par terapiju.

Visu rakstu lasiet 25.marta numurā.