„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.4 °C
apmācies

Daugavpilī būs vairāk kustības apļu

Daugavpils autovadītājiem sākas galvassāpes, kuru iemesls nav saistīts ar veselības stāvokli. Ceļu remontdarbi sākušies jau martā, bet aprīlī tiem pievienosies vēl viens – daļēji tiks slēgts Vienības tilts.

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītāja vietnieks Vadims Semoņenko pastāstīja, ka sākas remontdarbi uz Vienības tilta un tam blakus esošajā Daugavas ielā. Šeit tiks ierīkota kustība pa apli. Kustību uz tilta regulēs luksofors. Uzbraukt uz tilta Grīvas virzienā varēs tikai no Rīgas puses, bet nobraukt no tā varēs tikai Imantas ielas virzienā.

Uzbraukt uz Vienības tilta no 18. novembra ielas varēs pa Teātra un Saules ielu. Jau no šodienas pl. 17.00 kustība pa Saules ielu notiks divos virzienos. No šodienas, 28. marta, Saules ielas posmā no krustojuma ar Vienības ielu līdz Daugavas ielai būs aizliegta automašīnu novietošana. Rīgas ielā no Institūta līdz Teātra ielai novietot mašīnas atļauts ceļa malās abpus ceļam.

Remonta laikā uz tilta būs slēgta tranzīta transporta kustība uz Baltkrieviju. Pārvadātājiem laikus jāplāno savs maršruts pāri Sventes tiltam.

Daudz problēmu autovadītājiem sagādā slēgtais Cietokšņa ielas posms no Daugavas līdz Kraujas ielai. Pie 3. tramvaja galapieturas tiks ierīkota apļa kustība, tādējādi savienojot Cietokšņa un Daugavas ielu. Darbi jāpabeidz līdz 15. aprīlim.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe nesen teica, ka projekts neesot visai veiksmīgs un to, iespējams, pārskatīs, taču, pēc V. Semoņenko teiktā, viss ir palicis pa vecam.

Pirms divām dienām jau sākušies remontdarbi 18. novembra ielā posmā no Klusās ielas līdz 4. līnijai. Organizēta reversīvā kustība, ko regulē luksofors. Darbi jāpabeidz līdz 17. maijam.

Kā teica V. Semoņenko, nākamais posms 18. novembra ielā būs krustojums ar Valkas ielu, to slēgs maijā. Aptuveni nedēļu kustība būs slēgta uz dambja, lai ieklātu trešo asfalta kārtu. Posmu ar divām asfalta kārtām nav palicis daudz, kopumā visi darbi galvenajā tranzīta ielā jāpaveic vasarā, termiņš – līdz septembrim.

Līdz 16. maijam tiks veikti noslēguma remontdarbi Varšavas ielā. Sakarā ar to ir slēgts Varšavas un Smilšu ielas krustojums, kustība organizēta pa apbraucamajiem ceļiem.

Būtiski satiksmes ierobežojumi ir ieviesti arī Daugavas kreisajā krastā, jo Sēlijas ielā uzņēmums „Daugavpils ūdens” realizē savu projektu – ierīko ūdensapgādes sistēmu un komunikācijas līdz privātmājām. Transporta kustību šeit regulē luksofors.

Autovadītājiem jābruņojas ar pacietību, jo drīz viņi brauks pa izremontētiem ceļiem.