„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.2 °C
apmācies

Arī šogad Latvijas ielu bedrēs uzziedēs atraitnītes

Šogad, ātrāk kā citus gadus, izkusušais sniegs mūsu acīm ir atsedzis Latvijas  bedrainās ielas. Tās dažviet kļuvušas tik dramatiskas, ka ik dienu bojā omu ne vienam vien satiksmes dalībniekam. Lai pievērstu uzmanību bedrainajām ielām un brīdinātu satiksmes dalībniekus par bedrēm, jau trešo gadu optikas salonu Metropole kolektīvs 16 Latvijas pilsētās ļaus laikus pamanīt pilsētu ielu bedres, 1.aprīlī atraktīvā veidā pārveidojot tās par savdabīgām puķu dobēm ar ziedošām atraitnītēm.

Pilsētu ielu izgreznošana Latvijas reģionos notiks 1.aprīlī rīta agrumā, savukārt, galvaspilsētas ceļus ar pavasarīgajām puķēm sāksim greznot no plkst. 11:00.

Bedraino ceļu jautājums iedzīvotājus sanikno ik katru gadu. Līdz ar pavasari medijos parādās jau ierastās ainas ar bedraino ceļu fotogrāfijām, kur atpazīstam savu pilsētu ielas, ceļu posmus, kas kļuvuši satiksmei nedroši, dažviet pat īpaši bīstami. Kamēr mēs joprojām  gadu no gada sapņojam par to brīdi, kad starp Latvijas ceļiem, pilsētu ielām un sakārtotajiem Eiropas pilsētu ceļiem visbeidzot varēs likt vienādības zīmi, vismaz vienu reizi gadā mēs pavisam noteikti varam lepoties ar  viskrāšņāk ziedošajām bedrēm,  un gribētos cerēt, ka ar šo varam būt izcili pat visas pasaules mērogā!

Jānis Kossovičs, optikas salonu Metropole direktors, puķu akcijas rīkotājs un dalībnieks: „Pilsētu bedrainās ielas ar pavasarīgajām atraitnītēm šogad izgreznosim jau trešo gadu pēc kārtas. Ar savu rīcību joprojām mudinām ceļu un pilsētu ielu uzturētājus, pašvaldības, apsaimniekotājus būt aktīviem un rūpīgāk veikt savus pienākumus. Ļoti ceram un vēlam, ka reiz „bedrīšu lāpīšanas ēra” beigsies un tā vietā, lai neskaitāmas reizes lāpītu vienas un tās pašas bedres, nelīdzenie un neizbraucamie ceļa posmi iegūs jaunu, kvalitatīvu segumu! Bet kamēr mūsu cerības nav materializējušās viscaur izbraucamos ceļos un bezbedru ielās, esam izlēmuši kopā ar kolēģiem ik pavasari realizēt „Vislatvijas atraitnīšu stādīšanas akciju”, lai ar krāšņajiem atraitnīšu ziediem ļautu laikus i eraudzīt bedres. Iedzīvotāju prieks par savdabīgajām puķu dobēm un atbalsts mūsu rīcībai ir tas, kas iedvesmo,  un tamdēļ arī šogad atkal leposimies ar viskrāšņāk ziedošajām un pamanāmākajām ielu bedrēm!”

Jau tradicionāli par bedres atrašanās vietu ikvienu satiksmes dalībnieku brīdinās ziedošo atraitnīšu „dobe”, kas būs ierīkota bedrē, kā arī brīdinošā zīme „Redzi? Bedre!”. „Ziedošais brīdinājums” ļaus laikus pamanīt nedrošo ceļa posmu, lai saudzētu kā sevi, tā savus spēkratus, un reizē būs pavasarīgs iepriecinājums ikviena satiksmes dalībnieka acīm.  

Aizvadītajā gadā daudzi iedzīvotāji jautāja, kā paši var iesaistīties šajā akcijā? Lai gan šobrīd bedru izrotāšanas akcijā iesaistās vien optikas salonu Metropole darbinieki, kuri ar atraitnītēm un brīdinošām zīmēm aprīko pilsētu ielas, šo iniciatīvu pietiekami drošā veidā var atbalstīt ikkatrs! Piemēram, pērn saņēmām neskaitāmus aicinājumus no autovadītājiem- doties izrotāt arī daudzdzīvokļu māju pagalmus, kur izlavierēt caur milzīgajām un dziļajām bedrēm, reizi pa reizei neapskādējot savu spēkratu, nav iespējams. Šis pat varētu izveidoties par kaimiņus saliedējošu pasākumu un reizē aizrādījumu apsaimniekotājiem, ja pagalmu bedres vienā dienā pārvēstos par ziedošu puķu dārzu.

Optikas salonu Metropole organizatori jau iepriekš atvainojas ikvienam Rīgas, Liepājas, Jelgavas, Tukuma, Jūrmalas, Ogres, Olaines, Ķekavas, Cēsu, Siguldas, Alūksnes, Jēkabpils, Preiļu, Rēzeknes, Daugavpils un Ludzas iedzīvotājam, ja ziedošās bedres patraucēs Jūsu ikdienas gaitas!