„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+2.2 °C
daļēji mākoņains

E-prasmes nodarbinātībai un IKT karjerai

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) 2014. gadā no 24. līdz 30.martam rīko 5.E-prasmju nedēļu Latvijā, kuras galvenās tēmas ir e-prasmes nodarbinātībai un IKT karjerai, kā arī e-prasmes ikvienam.                      

E-prasmju nedēļa Latvijā tiek organizēta Eiropas kampaņas e-Skills for Jobs 2014 ietvaros. Arī Daugavpilī notiek pasākumi, īpaši skolu jauniešiem, kas sniedz ieskatu, kur un kādas zināšanas nepieciešamas, kādas prasmes un iemaņas tiek pielietotas IT jomā dažādās iestādēs un uzņēmumos. Šogad piedalīties e- prasmju nedēļā laipni atsaucās arī Latvijas ģeotelpiskās informācijas aģentūras Daugavpils birojs. Skolēniem tika piedāvāta ekskursija un prezentācija par aģentūras sniegtajiem e- pakalpojumiem. Šo piedāvājumu izmantoja J. Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas 8.a klases skolēni. Biroja vadītājs Dmitrijs Timofejenko pastāstīja, ka Latvijas ģeotelpiskās informācijas aģentūras mērķis ir nodrošināt, lai visa Latvijas teritorija būtu pārskatāma un ieraugāma kartē, lai būtu pieejams un atrodams ikviens ģeogrāfiskais punkts. Ekskursijas laikā skolēniem tika demonstrēts, kā darbojas kāršu pārlūki, pastāstīts par to, kā notiek karšu veidošanas un ražošanas process, manipulācija ar datu slāņiem. Tāpat skolēniem tika pastāstīts un parādīts, kā tiek veikta koordinātu noteikšana, mērījumu meklēšana. Skolēniem bija iespēja iepazīties ar kartogrāfa darbu, uzzināt, kādas iemaņas, prasmes un zināšanas nepieciešamas šajā profesijā. Skolotāji un skolēni pēc ekskursijas pauda prieku par iegūto informāciju. Biroja vadītājs D.Timofejenko laipni piedāvāja arī turpmāk sadarboties ar izglītības iestādēm – organizēt gan lekcijas uz vietas, gan izbraucot vērot darbu Daugavpils apkaimē.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils Izglītības pārvaldes

Izglītības atbalsta nodaļas

pedagoģe – karjeras konsultante

Santa Čeirāne,