„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Šodien sākas Mākslas dienas

Šodien, 2.aprīlī, aprīlī Daugavpilī sākas Mākslas dienas. Tās ilgs pusotru mēnesi, piedalīsies visas pilsētas kultūras iestādes.

4. aprīlī bērni un vecāki tiek aicināti uz animācijas un citu filmu varoņu vaska figūru izstādi Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejā. Šajā dienā Marka Rotko mākslas centrā uzstāsies jaunais talantīgais pianists Karloss Čipa no Vācijas. Interesanta skolām būs gleznu izstāde „Latvijas ainavas” no Latgales kultūrvēstures muzeja kolekcijas, Ludzas, Krāslavas muzeja, kā arī privātā latviešu mākslas muzeja. Atklāšana notiks 30. aprīlī muzejā. Savukārt 16. maijā Mākslas dienas noslēgsies ar fotogrāfa Reiņa Fjodorova fotomākslas darbnīcu.

Mākslas dienu galvenais notikums, neapšaubāmi, būs Marka Rotko mākslas centra pirmā dzimšanas diena. 24. aprīlim centrs irsagatavojis daudzus interesantus pasākumus visiem pilsētniekiem, centrs strādās no pl. 11.00 līdz 21.00. Šajā dienā ieeja centrā būs bezmaksas, tikai jāņem līdzi krāsu zīmuļi. Tie pēc tam tiek izmantoti nodarbībās un radošajās darbnīcās. Pirmo reizi Daugavpilī tiks eksponēti pasaulslavenā mākslinieka Marka Šagāla darbi. Kopā ar viņa gleznām tiks izstādītas leģendāro avangardistu Matisa, Pikaso u.c. litogrāfijas.

Visu rakstu lasiet 1.aprīļa numurā.