„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Jauniešu ideju izstāde atklāja Mākslas dienas

2.aprīlī Daugavpilī sākās Mākslas dienas. Šo pavasara lielāko kultūras notikumu iesāka Daugavpils dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” audzēkņi ar kvalifikācijas darbu projektu izstādi, ko līdz maija sākumam varēs aplūkot Daugavpils pilsētas domes izstāžu zālē.

Jēkabpiliete, topošā interjera noformētāja Renāte Santa Gruzniņa piedāvā agros sīpolus audzēt, piestiprinātus sīpolpakā pie loga. „Sīpolus pavasaros audzēju uz palodzes, tāpat ievēroju, ka ir cilvēki, kas to dara, izmantodami mazās glāzītes. Tā radās ideja par sīpolpaku. Izdomāju, ka palodze kļūs krāšņāka, ja sīpols augs kartona iepakojumā, kas ir piestiprināts ar gumijas piesūcekni pie loga. Jauno izgudrojumu esmu izmēģinājusi pati. Sīpolpaka, ērti pielīmēta pie stikla, nekrīt nost jau mēnesi. Tikmēr uz palodzes ir daudz brīvas vietas,” „Latgales Laikam” pastāstīja idejas autore.

Visu rakstu lasiet 4.aprīļa numurā.