„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Rokasspiediens satuvina daudz vairāk nekā galvas mājiens

Daugavpils teātra izrādē „Kaija” ārsta Dorna lomā ir Pirmā Baltijas kanāla diktors Jurijs Kušpelo. Daudziem skatītājiem viņš ir elegances etalons. Izteiksmīgā, dziļā balss ar apbrīnojami skaisto tembru ir diktora vizītkarte. Daži uzskata, ka Jurijs runā pārāk pareizi un pārāk „nostādītā” balsī, jo tagad vairs tā nemēdzot runāt, taču J. Kušpelo pēc izglītības ir „divreiz aktieris”, lai gan jau 35 gadus strādā plašsaziņas līdzekļos.

"Internets – tā ir televīzijas kopija, turpinājums, arī šeit filmē ar kameru, tiesa, kvalitāte ir cita. Pati par sevi televīzija ir ļoti sarežģīts un dārgs produkts, kurā iesaistīts ļoti daudz cilvēku, nevis viens cilvēks, kurš filmē ar mobilā telefona kameru. Tā attīstās un virzās uz priekšu. Piekrītu, ka pārsteigt skatītājus ir aizvien grūtāk, un tieši tāpēc otru jaunību piedzīvo filmas, kadru novecināšanas efekts, retro televīzijas kanāli, vecās filmas un programmas. Internets man palīdz dzīvē un profesijā, tas ir ērti, interesanti, ātri. Lai gan internets arī ir padarījis cilvēkus vientuļus, noslēgtus. Mums ļoti pietrūkst saskarsmes. Cilvēki vairs neprot smaidīt, skatīties cits citam acīs. Tas taču ir ļoti svarīgi – rokasspiediens, apskāvieni. Rokasspiediens sniedz daudz vairāk par formālu galvas mājienu, apskaujoties satuvinās sirdis," saka J.Kušpelo.

Uz Daugavpili viņš brauc kā uz savām otrajām mājām, pie tuviem draugiem un Rīgā skumst pēc Daugavpils.

Visu rakstu lasiet 4.aprīļa numurā.