„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Asaku gleznas un zivju delikateses

Kad vīrs mājās atnes kārtējo zivju lomu, Marita Trifonova jau zina, ka no tā taps ne tikai gards ēdiens, bet arī kāds neparasts mākslas darbs.

Zivju viņu mājās vienmēr esot pa pilnam, jo Vladimirs esot kaislīgs makšķernieks, turklāt arī pats tās protot lieliski pagatavot. Reiz viņš pārnesis mājās desmit kilogramus smagu karpu, ko iemūžinājis fotogrāfijās, bet Marita no zivs asakām mēģinājusi izveidot ko līdzīgu glezniņai. Sākumā uz kartona plāksnes izliktie zivju kauli necik labi neizskatījās, tāpēc viņa sākusi eksperimentēt, līdz tikusi pie pārsteidzoša rezultāta. Gada laikā Marita savas iemaņas pilnveidojusi tiktāl, ka izveidojusi pat gleznu izstādi „Ne asakas!”, kurā skatītāju vērtējumam nodevusi savas no zivju asakām un zvīņām izgatavotās gleznas. Ierāmēti baltos ietvaros, uz melna samta auduma no zivju asakām izveidoti dažādi ziedu, cilvēku un dzīvnieku tēli. Marita atklāj, ka izvārītos zivju kaulus vajagot vēl nedaudz pabalināt, lai tie izskatītos īpaši spoži, bet gatavo veidojumu viņa pielabo ar nagu laku.

Ideja veidot asaku gleznas viņai ienākusi prātā nejauši, nekur iepriekš ko līdzīgu nebija redzējusi.

Visu rakstu lasiet 11.aprīļa numurā.