„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.6 °C
apmācies

Izstāde vēsta par izcilākajiem vāciešiem Daugavpils apkārtnē

Turpinoties vācu kultūras pavasarim, Daugavpils Universitātē pirmdien, 7.aprīlī, atklāta ceļojošā izstāde „Vācieši Daugavpils apkārtnē”, kurā apkopoti vēsturiski fakti, sākot ar 13. gadsimtu, kad vācieši ieradās pilsētā, un līdz 20. gadsimtam. Izstādes iniciatore, vācu biedrības „Erfolg” vadītāja Olga Jesse uzsvēra, ka izstādē ir ietvertas visas jomas, kurās bija iesaistīti vācieši, un īpaši izceltas atsevišķas personības.

Ceļojošajā izstādē var iepazīties ar daudzu izcilu vāciešu dzīvesstāstiem. Viens no viņiem ir arhitekts Vilhelms Johans Kārlis Neimanis, kurš 1878. gadā kļuva par pilsētas galveno arhitektu. Pēc viņa projektiem celtas daudzas dzīvojamās un sabiedriskās ēkas daudzviet Latvijā, tostarp Daugavpilī, piemēram, dzelzceļu stacija, katoļu baznīca Grīvā, luterāņu baznīca un daudzas citas ievērojamas būves.

Visu rakstu lasiet 11.aprīļa numurā.