„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

Raimonds Vējonis: „Militāru draudu Latvijai nav, bet pastāv riski”

11.aprīlī Daugavpili apmeklēja Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, kurš tikās ar Latgales plānošanas reģiona pašvaldībām, lai pārrunātu ar ārējo drošību saistītus jautājumus. Kā atzina ministrs, saistībā ar notikumiem Ukrainā pierobežas pašvaldības ir satraukušās, vai Latvijā tagad var justies droši. „Situācija Ukrainā ir radījusi virkni pārdomu par nepieciešamību izvērtēt iespējamos riskus, jo Krievijas rīcība Krimā liek domāt, ka tā vēlas pārveidot Eiropas karti un palielināt savu ietekmi postpadomju teritorijā,” teica R. Vējonis. Pierobežā Krievijas pusē Ostrovā regulāri notiekot militāras mācības, koncentrējas Krievijas bruņotie spēki un tiek modernizētas militārās bāzes. Situācija Baltijas pierobežā tiekot regulāri kontrolēta. Ministrs pauda pārliecību, ka Latvijā situācija ir stabila un nav jāuztraucas par militāru apdraudējumu, tāpēc nevajadzētu sēt paniku. „Mūsu iekšējais un ārējais drošības garants ir Latvijas esamība NATO sastāvā, jo jebkura iespējamā agresija pret kādu no tās sastāvā esošajām 28 valstīm tiks uzskatīts par uzbrukumu NATO,” teica ministrs.

Lai arī sabiedrībā izskan viedoklis, ka Latgali piemeklēs Krimas liktenis, jo te dzīvo liels daudzums krieviski runājošu cilvēku, R. Vējonis ir pārliecināts, ka Latvijas iedzīvotāji tomēr ir savas valsts patrioti, tāpēc provokācijas par Latgales atdalīšanu esot pilnīgs absurds. „Jebkurā pierobežas teritorijā dzīvojošie ir Latvijas iedzīvotāji, kas ir vajadzīgi šai valstij. Mums ir daudz vairāk jārūpējas par saviem iedzīvotājiem, lai viņiem nebūtu jāpamet valsts,” teica ministrs.

Visu rakstu lasiet 15.aprīļa numurā.