„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Daugavpils puķēm drīz būs jauna māja

Pirms Lieldienām Daugavpils sāks pārvērsties – to izdaiļos gan svētku rotājumi pilsētas centrā, gan dobēs iestādītās puķes.

Pilsētas iedzīvotāji un viesi redz tikai ilgā dēstu audzēšanas un stādīšanas procesa   visskaistāko – noslēguma daļu. Lai pavasarī pilsētu izrotātu ar puķēm un kompozīcijām, uzņēmuma „Labiekārtošana D” darbinieki cītīgi strādā jau kopš decembra.

Plašai sabiedrībai neredzams darbs kūsā uzņēmuma dārzkopības un apzaļumošanas iecirkņos. To vadītājs Māris Garkuls stāsta, ka dobēs Rīgas ielā, pie Daugavpils teātra un Daugavpils Universitātes pirmās tradicionāli tiks iestādītas spilgtās un daudzkrāsainās atraitnītes. Arī popularitāti ieguvušais Vienības laukuma izdaiļošanas elements – no puķēm veidotais pilsētas ģerbonis – uzziedēs atraitnīšu krāsās. Kopā tiks iestādīti 14 800 tūkstoši dēstu.

Pirms pilsētas svētkiem maija beigās dobēs, „lietussargu” un „taureņu” metāla konstrukcijas rotās begonijas, pelargonijas, samtenes, Ķīnas neļķes utt. – vairāk nekā 80 tūkstoši puķu un augu dēstu.

Visu rakstu lasiet 17.aprīļa numurā.