„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
apmācies

Silenes dievnama dzīvā balss

Koris ir dzīvā baznīcas balss. Tā par Silenes katoļu draudzes kori „Garīgums” saka draudzes prāvests Vjačeslavs Rosļaks. Lieldienās koristi un kora vadītāja Ņina Šukste svinēs divkāršus svētkus -- ar skanīgu „Alleluja” godinās augšāmcēlušos Jēzu un prezentēs jaunos tērpus.

Gan koristes, gan Ņina par atbalstu paldies saka V. Rosļakam, draudzei, arī Sofijai Molei, kura uzrakstīja tērpu un aprīkojuma projektu. Sofija neslēpa savu apbrīnu: „Koris ir ļoti labs, izcils. Dalībnieces vāc un dzied arī senas garīgās dziesmas. Daudzas iesaistījušās arī biedrībā. Kopā spriedām, kā varētu atbalstīt kori, draudzi, baznīcu. Uzrakstījām projektu „Kultūrmantojuma saglabāšana un kultūrvides attīstīšana Skrudalienas pagastā” un saņēmām atbalstu. Tagad korim „Garīgums” ir 12, bet ministrantiem-- 5 tērpi, baznīcai ir mikrofoni, skandas.”

„Koris „Garīgums” izveidojās 2009. gadā. Toreiz es vadīju Demenes katoļu draudzes kori. Pie manis atbrauca Silenes draudzes delegācija, lūdza, lai pamācot dziedāt, vēlāk paši tikšot galā. Tomēr Silenes koris man kļuva tikpat mīļš kā Demenes koris, abi bieži sanāk kopā, dzied Demenes un Skrudalienas pagasta svētkos, Krāslavas baznīcā, braucam ekskursijās,” pastāstīja Ņina.

Visu rakstu lasiet 17.aprīļa numurā.