„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpils var kļūt par Latvijas policistu kalvi

Daugavpilī 16.aprīlī ieradās ievērojama policijas delegācija – Latvijas Valsts policijas (VP) reģionālo struktūrvienību un koledžas vadība.

Galvenais sarunu temats, tiekoties pilsētas domē, bija VP koledžas Daugavpils filiāle, tās iespējas un attīstības perspektīvas. Daugavpils filiālē, kas darbojas kopš 2009. gada, šobrīd mācās 66 studenti. Tie ir Latgales reģionālās pārvaldes darbinieki, kuri saņem pirmo augstākās profesionālās izglītības pakāpi, kļūst par policijas virsniekiem leitnanta kārtā. Kopš filiāles izveides tajā izglītību ieguvuši apmēram 400 cilvēki.

Pirms dažiem gadiem Daugavpils cietoksnī tika plānots atvērt atjaunotu koledžas filiāli, taču krīzes dēļ projekts tika apturēts. Patlaban šis jautājums atkal tiek aktualizēts, turklāt nesen cietoksnī apmetās pati policijas pārvalde, un Daugavpilī plānots būvēt jaunu cietumu. Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis atzina, ka par koledžu atkal varēs runāt 2016.-2017. gadā, pašvaldība plāno šo jautājumu „pabīdīt” uz priekšu. Policisti piekrita, ka būtu ideāli Daugavpilī izvietot arī Latgales apgabaltiesu, kura atrodas Rēzeknē, pašlaik tas rada virkni neērtību un prasa lielus tēriņus, piemēram, aizturēto transportēšanai.

Visu rakstu lasiet 25.aprīļa numurā.