„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+5.0 °C
skaidrs laiks

„Cālīši” lika skanēt Lieldienām

Daugavpils novada kultūras centrā pārnovadu 17 „cāļi” jeb jaunie vokālisti konkursā „Cāļu Cālis 2014” ieskandināja Otrās Lieldienas.

Konkursanti, skolotāju atbalstīti, bija iemācījušies divas dziesmas, bet žūrija - komponists un mūziķis Artūrs Uškāns, mūzikas pedagoģes Inga Zeile un Olga Arhipova - vērtēja, cik labi bērni dzied, vai viņiem ir ritma izjūta, cik artistiski viņi ir. Konkursa rīkotāji - Daugavpils novada Kultūras pārvalde un Daugavpils novada kultūras centrs - visiem konkursantiem sarūpēja dāvanas - piepūšamu ūdens peldierīces, bet uzvarētājiem - arī Jāņa Rozes grāmatnīcas dāvanu karti.

Ar galveno balvu „Cāļu Cālis 2014” apbalvota Marta Bozoviča (Daugavpils). Martai ir tikai četri gadi, meitene jau dzied folkloras kopā „Neicgalīši”, arī bērnudārzā viņa ir liela dejotāja un dziedātāja. „Man patīk dziesma „Jānītis, brālītis”, tāpēc ka var pasmieties. Man patīk lasīt grāmatas, spēlēties ar lellēm. Mīlu mammu, tēti, brāli, skolotāju Ilonu,” „Latgales Laikam” pastāstīja laureāte.

Visu rakstu lasiet 25.aprīļa numurā.