„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Daugavpilī godināja jauno svēto - Jāni Pāvilu II

Divas dienas pēc iecelšanas svēto kārtā, 29.aprīlī,  pāvestu Jāni Pāvilu II godināja arī daugavpilieši. Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā pāvesta godinātāji, Daugavpils Poļu kultūras centra sapulcināti, tikās ar pāvesta pieminekļa Maskavā idejas un grāmatas „Radīt pieminekli” autoru, maskavieti Grigoriju Amnuelu un pieminekļa autora mākslinieka, Ukrainas nopelniem bagātā mākslinieka Aleksandra Vasjakina dēlu Sergeju Vasjakinu.

Grigorijs Amnuels, kurš, būdams režisors un žurnālists, ir ticies ar daudziem valstu līderiem, kultūras personībām, atzina, ka iepazīšanās ar Jāņi Pāvilu II sirdī un atmiņās ir ierakstījusi visspilgtākos iespaidus un pārdzīvojumus: „Jānis Pāvils II izmainīja pasaules vēsturi, izmainīja katra sastaptā cilvēka sirdi, arī manējo.” Pieminekļa ideja viņam radās pēc tikšanās ar pāvestu Romā pusgadu pirms viņa pontifikāta beigām, kad pāvests jau bija ļoti slims.

Visu rakstu lasiet 7.maija numurā.