„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.2 °C
apmācies

„Augšdaugavas” festivālā audīs lielo musturdeķi

25.maijā Daugavpils novada Naujenes pagasta Slutišķu vecticībnieku sādžā 20. reizi notiks Starptautiskais tautas mākslas festivāls „Augšdaugava”, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Vija Frīda.

Šoreiz festivāls būs veltīts Naujenes lielajam musturdeķim, kura veidošanā ir iesaistījusies visa Latvija. Jau 70m garajā musturdeķī ir ieausti 2300 cilvēku darinātie rokdarbu gabali. Arī šī festivāla dalībnieki ir aicināti līdzi ņemt 10x10 vai 20x20cm lielus adītus, tamborētus, mezglotus rokdarbus.

Festivālu „Augšdaugava” plkst 10.00 ievadīs dievkalpojums Spruktu baznīcā , pēc tam no plkst.12.00 Slutišķu sādžā notiks amatnieku tirdziņš, radošās darbnīcas, izstādes, sporta aktivitātes, dienas un noslēguma koncerti, dažādas izklaides bērniem un pieaugušajiem. Varēs apmeklēt arī Naujenes novadpētniecības muzeju.

Tautas mākslas svētkus rīko Daugavpils novada dome ar daudzu ES projektu finansiālu atbalstu.