„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+8.1 °C
neliels lietus

Valsts nedos papildus līdzekļus tramvajiem

Satiksmes ministrija izplatījusi informāciju, ka Daugavpils nesaņems papildus līdzekļus tramvaja vagonu iegādei un tramvaja infrastruktūras attīstībai.

Ar lūgumu piešķirt papildus līdzekļus 4,269 miljonu eiro apmērā pie Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas vērsās Daugavpils dome. Šie līdzekļi bija nepieciešami, lai iegādātos divus papildus vagonus jau pieteiktajiem 12 vagoniem un deviņu sliežu krustojumu remontam. Satiksmes un Finanšu ministrija izskatīja Daugavpils pašvaldības vēstuli un, ņemot vērā apsvērumus par ierobežotajām projektu līdzfinansēšanas iespējām uz valsts budžeta un ES fondu rēķina, kā arī sakarā ar jau esošo 2007.—2013. gada plānošanas perioda finansiālo saistību apmēru, prasītie līdzekļi netika atrasti.

Ministrija rekomendēja domei izvērtēt nepieciešamo līdzekļu piesaistes iespēju Kohēzijas fonda programmu un ES struktūrfondu ietvaros jaunajā 2014.—2020. gada plānošanas periodā. Uzņēmuma „Daugavpils satiksme” vadītājs Ēvalds Mekšs nevēlējās komentēt šo informāciju, vien pateica, ka iepirkumu komisija pašlaik izskata konkursam iesniegtos firmu tramvaju vagonu iegādes piedāvājumus.

Kā „Latgales Laiks” jau informēja, piedāvājumu aploksnes tika atvērtas 29. aprīlī. Viņš ieteica vērsties pie projekta koordinatores Sabīnes Šņepstes no domes Attīstības departamenta. S. Šņepste „Latgales Laikam” teica, ka šo informāciju nav zinājusi un paziņoja, ka tagad, acīmredzot, netiks paziņots uzvarētājs tramvaju vagonu iepirkuma trešajā lotē (divu papildus vagonu iegāde), šī konkursa daļa tiks slēgta. Tramvaju sliedes 6,2 km un apakšstacija, kā jau bija solīts, tiks pilnībā izremontēta.