„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Jau nedēļas nogalē laukos varēs redzēt, ko ir nodarījušas salnas

Nedēļas nogalē, kad kļūs siltāks un, iespējams, vietām nolīs lietus, varēs redzēt, ko maija svētku brīvdienās un šīs nedēļas laikā salnas ir nodarījušas graudaugu laukiem, tikmēr augļu dārzos, kas jau zied, salnu postījumus varēs ieraudzīt vismaz pēc nedēļas. To „Latgales Laikam” atzina aptaujātie lauksaimnieki.

Višķu pagasta augļkope Janīna Kursīte pastāstīja, ka zemenes un ābeles vēl nezied, taču plūmes un ķirši, sabiruši ziedos, varētu būt salnu iztraucēti. „Kāds posts ir nodarīts -- to redzēsim vismaz pēc nedēļas vai vēlāk, kad sāks veidoties augļu aizmetņi. Šobrīd es redzu, ka upenēs, par kurām ir noraizējušies daudzi augļkopji, strādā bites, un ja bites zum, tad ir zināms, ka ziedputekšņi nav bojāti,” sacīja J. Kursīte.

Savukārt Laucesas pagasta augļkopis Alberts Mendriķis priecājas, ka Sēlijas pusē augļu dārzi vēl nav sākuši ziedēt pa īstam, pretējā gadījumā -4 -5o (tik liels sals bija vietām maija svētku brīvdienās) ir bīstams.

Visu rakstu lasiet 9.maija numurā.