„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

Maluzvejnieku ir mazāk, bet nodara lielu kaitējumu

1.maijā sākās līdaku spiningošanas sezona, un daudzi makšķernieki jau demonstrē savu lomu. Tomēr Resursu kontroles sektora inspekcija brīdina, ka ir jāiegādājas makšķerēšanas kartes, kā arī jāievēro noteikumi.

Valsts vides dienesta Daugavpils reģionālā vides pārvaldes Resursu kontroles sektora vadītājs Edvīns Gasperovičs atzīmēja, ka pagājušajā gadā notikušas būtiskas pārmaiņas – visā valstī sarucis kopējais inspektoru skaits. „Šīs ne visai patīkamās izmaiņas skāra arī mūs. Pagājušajā gadā mēs papildinājām savu materiāli tehnisko bāzi – saņēmām divas laivas un divus motorus, sniega motociklu, kā arī jaunu piekabi. Iespējams, šogad saņemsim vēl vienu tehnikas vienību – mašīnu. Par spīti reorganizācijai mēs joprojām veltām maksimālas pūles cīņai ar maluzvejniekiem,” pastāstīja E. Gasperovičs.

Viņš uzsvēra, ka maluzvejnieku skaits beidzamajā laikā ir sarucis, bet nelikumīgās zvejas apmēri nemazinās. Piemēram, Skirnu ezerā aizturēti maluzvejnieki ar 13 tīkliem, katrs no tiem bija no 50 līdz 90 metriem. Tīkli ir viens no izplatītākajiem aizliegtajiem zvejas rīkiem, par to lietošanu ir noteikts minimālais sods 280 eiro ar visu nelikumīgo zvejošanai izmantoto rīku konfiskāciju vai bez konfiskācijas.

Visu rakstu lasiet 13.maija numurā.