„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Daugavpils muzejā iemitinājušies 46 kaķi

Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejā nelielā Izstāžu zāles laukumiņā pie sava „Kaķu nama” tikuši 46 ūsaiņu un svītraiņu saimes pārstāvji.

Ieejot zālē, pirmā reakcija ir smaids. Kur vien paskaties, no visām pusēm ar viltīgi piemiegtām acīm uz tevi skatās runči un kaķenes, katrs ar savu izteiksmi un noskaņojumu. Kā zināms, kaķi nav kautrīgi dzīvnieki, staigā, kur pašiem tīk, un šī pagaidu māja viņiem ir iepatikusies, tie apmetušies gan uz tās sienām, gan mēbelēm. Lūk, viens kaķis jau ielīdis saimnieces somā, otrs palīdis zem lietussarga, bet trešais ieķēries desas luņķī un ne par ko to neatdos. Četri kaķi, gluži kā saimnieki, lieliski jūtas gultā, tā vien gribas atgulties viņiem blakus, īpaši, ja laukā ir nomācies un slapjš laiks.

Brīnišķīguomājīgu un skaistu rotaļlietu izstādi ir atklājusi meistare no Igaunijas Inna Smirnova. Viņa ir Baltijas autorleļļu un rotaļlietu ģildes locekle, lelles šuj kopš 1989. gada. Pēc izglītības Inna ir programmētāja, dzimusi Šliselburgā (Krievija), pašlaik viņas ģimene dzīvo Kohlajarvē, kur Inna strādā lielā ķīmijas uzņēmumā.

Visu rakstu lasiet 16.maija numurā.