„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Interesi par autosportu raisīs jau bērnībā

Liginišķu trasē (Grīva) 11.maijā notika pirmais mazo bagiju treniņš, kuros pilotu lomā bija bērni līdz desmit gadu vecumam. Līkumainā un viltīgā trase, motoru rēkoņa, kā arī sīkas grūtības zēnus nemaz nebiedēja, turklāt jaunākajiem no viņiem bija tikai pieci gadi.

Autosporta kluba „Daugavpils” vadītājs Sergejs Blaževičs pastāstīja, ka nesen iegādāti pieci bagiji bērniem, vēl viens pienāks tuvākajā laikā. „Daugavpilī bērniem pašlaik nav nemaz tik daudz brīvā laika pavadīšanas iespēju, kā arī iespēju nodarboties ar tehniskajiem sporta veidiem. Mums radās ideja, bet pats galvenais – iespēja iegādāties šādas mašīnītes, lai bērni no agras bērnības varētu iepazīt autosportu. Lai arī bagiji nav jauni, tie ir lietoti tikai gadu un ir labā tehniskā stāvoklī. Nākotnē mēs plānojam sarīkot sacensību sēriju bērniem, kurās būs arī balvas un medaļas. Tas tiks darīts, lai bērnu acīs iedegtu dzirksteli, radītu interesi, aizrautu un raisītu interesi par tehniskajiem sporta veidiem,” pastāstīja S. Blaževičs.

Visu rakstu lasiet 16.maija numurā.