„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Jauniešus piesaistīs ar jaunām tehnoloģijām un mācību programmām

Topošie koka izstrādājumu tehniķi Krāslavā zināšanas un iemaņas apgūst ar modernām tehnoloģijām, kas iegādātas Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projektā „Educates for business”, ko īstenoja biedrība Eiroreģions „Ezeru zeme” sadarbībā ar Utenas rajona pašvaldību un Krāslavas novada domi. Krāslavas novada dome ir viena no pirmajām pašvaldībām Latvijā, kas profesionālajā izglītībā ieguldījusi ievērojamus līdzekļus – ap 150 000 eiro, iegādājoties modernas datorvadāmas kokapstrādes iekārtas, ko savā mācību procesā izmanto Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas filiāle. Pērn jau tika apgūta jaunā robotroka, kas ir īsts atradums kokapstrādē -- ar tās palīdzību var veidot gan dažādus iegravējumus, gan telpiskas formas.

Turpinot projektu, nesen skola ieguvusi vēl vienu modernu ierīci – trīsdimensiju jeb 3D skaneri, ar kuru var noskanēt jebkuru priekšmetu, nosūtīt vizuālo informāciju uz datoru, kur pēc speciālas datu apstrādes informācija tiek novadīta uz robotroku izstrādājuma izgatavošanai. Pateicoties šim skanerim, var izgatavot ne tikai koka izstrādājuma modeļus, bet arī izveidot cilvēka galvas daudzdimensiju attēlu.

Visu rakstu lasiet 16.maija numurā.