„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+4.7 °C
apmācies

Muzeju naktī meklēs Dzintara istabu

Muzeju nakts rīt notiks dzintara zīmē. Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejam, par kura pasākumiem „Latgales Laiks” jau informēja, pievienosies daudzas pilsētas kultūras un sabiedriskās iestādes.

Marka Rotko mākslas centrs gatavojas pārsteigt savus apmeklētājus ar daudziem interesantiem pasākumiem. Viss sāksies ar to, ka visiem interesentiem, kas apmeklēs centru, tiks atvērtas durvis, kuras parasti ir slēgtas. Centrālā ieeja būs slēgta, apmeklētāji ienāks pa durvīm konferenču sektorā, kur šajā naktī tiks izvietota ekspozīcija – izkārti Ivetas Vecenānes gobelēni. Speciāli Muzeju naktij centrā izveidos „Dzintara apartamentus”.

Pulvera noliktavā ieplānota gaismas un skaņas perfomance, kas sagatavota sadarbībā ar Liepājas universitātes Mākslas pētījumu laboratoriju. Muzeju nakts kulminācija būs uguns šovs, kas sāksies tieši pusnaktī.

No kolēģiem neatpaliks arī Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs. Speciālisti aicina visus interesentus doties ekskursijā „Dzintara istabas meklējumos”, tikai neaizmirstiet paņemt līdzi lukturīšus. Notiks arī spēle ar tādu pašu nosaukumu. Muzeju naktī būs unikāla iespēja apmeklēt objektus, kas parasti ir slēgti.

Pilsētas iedzīvotājiem un viesiem nav jāuztraucas par transportu, jo no pieturas „Cietoksnis” papildus kursēs 3. maršruta tramvajs (pl. 21.40, 22.30, 22.55, 23.20, 23.45, 0.10, 0.35, 1.00, 1.25). Visi šie reisi kursēs pa 1. maršrutu līdz pieturai „Butļerova iela”. Savukārt 4. un 13.a autobuss kursēs līdz pulksten vieniem naktī.

Muzejam un Rotko centram pievienosies Māla mākslas centrs, skrošu rūpnīca, muzejs „Ebreji Daugavpilī un Latgalē”, M. Lutera katedrāle, Latviešu nams.

Informāciju par visiem pasākumiem meklejiet www.muzeju-nakts.lv