„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
neliels lietus

Jau šovasar atkritumus Daugavpilī izvedīs cits operators

Konkurss, kurā noskaidrojās jaunais operators, kas izvedīs atkritumus Daugavpilī, ilga vairākus mēnešus. Pēc gariem strīdiem un pārsūdzēšanām 12. maijā Daugavpils dome parakstīja līgumu ar jauno operatoru – uzņēmumu „L &T”, kas piedāvāja gandrīz par 40% zemāku cenu nekā pašreizējā.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe pastāstīja, ka pašlaik pašvaldība ir noslēgusi līgumu ar Rīgas firmu „L & T”, kurai savu pienākumu pildīšana jāsāk triju mēnešu laikā, kā to nosaka likumdošana. Tuvākajā laikā uzņēmumam jāpaziņo konkrēti līgumu slēgšanas sākuma un konteineru nomaiņas termiņi.

Uzņēmuma „L & T” klientu darījumu un transporta dienesta nodaļas vadītājs Valērijs Stankevičs, kura pārziņā pašlaik ir Daugavpils, paskaidroja, ka pēc likuma triju mēnešu laikā pēc līguma noslēgšanas ar pašvaldību uzņēmumam būs jāuzsāk darbība. Tādējādi, ja līgums ir parakstīts 12. maijā, uzņēmumam darbs būtu jāsāk 12. augustā. Pagaidām nevar precīzi pateikt, kurā datumā tas notiks, bet, visdrīzāk, tas būs 1. augusts, kas ļaus veikt aprēķinus par visu mēnesi, kā arī nebūs jāmaina atskaites periods.

Visu rakstu lasiet 23.maija numurā.