„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+3.2 °C
apmācies

Atklāts kustības aplis Daugavas un Cietokšņa ielā

Kustības aplis, kas savieno Daugavas un Cietokšņa ielu, ir nepieciešams, pretēji izplatītajam viedoklim, ka tas neesot vajadzīgs. Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes vadītāja vietnieks Vadims Semoņenko skaidro, ka tā ir bijuši vissaprātīgākā ideja.

Pēc vairākiem būvdarbu mēnešiem ir sākusies autotransporta kustība pa apli. Autovadītāji pakāpeniski pierod pie jaunā krustojuma, uzmanīgi skatās zīmes. Pašlaik darbojas divas nobrauktuves, vienu no divām, kas atrodas Daugavas ielas pusē, ir plānots atklāt jūnija beigās.

„Pirmā nedēļa pierādīja, ka viss darbojas normāli, visas transporta plūsmas virzās bez kavēšanās, apstāties nākas maksimāli uz 15—20 sekundēm. Daugavas un Cietokšņa ielas krustojumā bija ļoti intensīva satiksme, šajā posmā pastāvīgi veidojās sastrēgumi. Notika arī daudz avāriju, tāpēc šo situāciju varēja atrisināt, ierīkojot kustību pa apli,” stāsta V. Semoņenko.

Daugavas un Cietokšņa ielas vecais krustojums pie arkas netiks izmantots. Šis posms daļēji tiks izmantots kā veloceliņš, kas stiepjas no DU jaunā korpusa līdz cietoksnim, daļēji – lai varētu piebraukt mājām, kas atrodas šajā posmā.

„Jā, pašlaik ir problēma, ka tiem, kam no Cietokšņa ielas jātiek uz Daugavas ielu, jāpabrauc uz priekšu, jāizbrauc aplis iepretim cietoksnim, un tikai tad var tikt uz dambja, bet tās ir pagaidu neērtības, kamēr nebūs pabeigtas visas nobrauktuves,” paskaidroja V. Semoņenko.

Visu rakstu lasiet 23.maija numurā.