„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.9 °C
apmācies

Par labāko atzīts viens no jaunajiem Daugavpils restorāniem

23.maijā Marka Rotko mākslas centra restorānā „Arsenāls” notika Daugavpils labāko kafejnīcu un restorānu apbalvošana.

Konkurss, kurā noskaidroja labāko ēdināšanas uzņēmumu, notika pirmo reizi. Organizatori – pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Rodionovs un Biznesa attīstības nodaļa minēja vairākus šī konkursa mērķus – atrast iestādes, kur ne tikai garšīgi ēdina, bet arī kvalitatīvi apkalpo, noteikt vietas, kuras var saukt par pilsētas „seju”, kas tūristiem rada pirmo iespaidu. Kafejnīca vai restorāns ir ne tikai vieta, kur ēd, šeit svin svētkus, tiekas ar draugiem, rīkot lietišķas sarunas. Kā zināms, uz iepatikušos iestādi cilvēki labprāt atnāks vēlreiz, bet diezin vai gribēsies vēlreiz atgriezties turp, kur nekvalitatīvi paēdināja vai apkalpoja. Vairākums kafejnīcu un restorānu īpašnieku to ļoti labi saprot un dara visu iespējamo klientu piesaistīšanai.

Kā teica Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins, tagad pašvaldība ir ieguvusi vērtīgu informāciju par ēdināšanas vietām Daugavpilī, tiks izdarīti atbilstoši secinājumi, novērstas nepilnības. Konkursa komisija domes izpilddirektora Andreja Kursīša vadībā vērtēja pretendentus pēc vairākiem svarīgiem kritērijiem – ēdienkarte (ēdienu un dzērienu izvēles daudzveidība), higiēnas normas, apkalpošanas kultūra, estētiskais noformējums.

Kopumā konkursā piedalījās 21 uzņēmums, lai gan varēja būt divreiz vairāk, bet arī tas ir ļoti labs rezultāts, uzskata organizatori. Uzvarētājus noteica trijās nominācijās – „Restorāni”, „Kafejnīcas”, „Picērijas un ātrās ēdināšanas iestādes”.

Pirmajā nominācijā trešo vietu ieguva restorāns „Plaza” (viesnīca „Latgola”), „Taller” un „Dinaburga”, tie saņēma 50 eiro naudas balvas. Otrajā vietā restorāns „Leo” (100 eiro), uzvarēja restorāns „Arsenal”, kur arī notika apbalvošanas ceremonija (200 eiro). Tas ir atklāts nesen, bet apmeklētāji to jau augstu novērtējuši.

Visu rakstu lasiet 27.maija numurā.