„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.0 °C
apmācies

Krāslavu rotās senas fotogrāfijas

Astoņi projekti šogad saņems Rietumu Bankas labdarības fonda (RBLF) atbalstu projektu konkursā „Sprīdis labākai dzīvei”. To vidū arī Krāslavas biedrības „Foto klubs Zibsnis” projekts „Lielformāta fotogrāfiju uzstādīšana Krāslavas vēsturiskajā centrā”, kas saņēmis lielu sabiedrības atbalstu publiskajā balsojumā. Finansējumu saņems arī divi jēkabpiliešu iesniegtie projekti un viens Ludzas jauniešu projekts.

Projekta iniciatores Gunta Čižika un Inga Pudnika pastāstīja, ka pēc projekta īstenošanas bijušā kinoteātra ēkas fasādi Rīgas ielā 34 rotās astoņas lielformāta fotogrāfijas – interesantākie foto mirkļi no Krāslavas vēstures.

Sadarbībā ar Krāslavas vēstures un mākslas muzeju tiks atlasītas astoņas interesantākās fotogrāfijas no pilsētas vēstures, kas Rīgā tiks izdrukātas lielā formātā un uzstādītas uz ēkas fasādes no Krāslavas autoostas puses. Projekts izmaksās ap 1400 eiro, no tiem pašu līdzfinansējums ir 400 eiro. Projektu iecerēts īstenot jau šovasar.