„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

Godu saimnieku tandēms

Daugavpils novada Dubnas un apkārtējos pagastos gandrīz nevienam nav jāstāsta, ka Elita Birkmane un Edgars Skreivers ir godu saimniece un godu saimnieks. Viņus aicina sastādīt ēdienkarti un klāt galdus jubilejās, kāzās, retāk - bērēs. Elita pirmos desmit gadus sadarbojās ar Edgara māsu Anitu Drozdovu, tikpat izcilu saimnieci, bet beidzamos divus gadus strādā kopā ar Edgaru. „Es sastādu ēdienkarti, tad abi ar Edgaru dažas dienas čakli darbojamies virtuvē. Cilvēki saka, ka mums padodas garšīgi ēdieni,” „Latgales Laikam” pastāstīja Elita.

Elita un Edgars uzskata, ka godu saimniekiem ir jāsaprotas no pusvārda un jāprot uzminēt, sajust, ko klients vēlas. Viņiem tas izdodas. Turklāt abiem piemīt radošums un humors, pastāstīja pagasta ļaudis.

Elita atzīst: „Ja gribat radīt jaunu ēdienu, aizmirstiet pielikt kādu no produktiem. Tad ar steigu būs jāatrod aizvietotājs, un, nogaršojot ēdienu, sevi uzlielīsi, ka esi izdomājis jaunu recepti. Godos parasti notiek arī dažādi kuriozi. Esam aizmirsuši uzlikt tīteņus, nu tad tos atnesam atraktīvāk nekā pierasts, un tas nekas, ka daži jau ir ķērušies klāt saldajam. Godu saimnieces un saimnieki bez radošuma ir kā putni bez spārniem.”

Visu rakstu lasiet 30.maija numurā.