„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+5.0 °C
skaidrs laiks

No vecumdienām un vientulības neviens nav pasargāts

Aprūpe mājās ir viens no vecākajiem sociālās palīdzības virzieniem, kas Daugavpilī aizsākās pirms aptuveni 27 gadiem ar vienu mazu kabinetu, bet tagad ir pārtapis par atsevišķu sociālās palīdzības dienesta struktūrvienību. Biroja uzdevums ir nodrošināt galvenās pamatvajadzības cilvēkiem, kuri dažādu apstākļu dēļ nevar sevi aprūpēt. Daugavpils Sociālo lietu pārvalde (SLP) 23.maijā rīkoja Informācijas dienu, aicinot žurnālistus iepazīties ar visu dienesta struktūrvienību darbu, kā arī apmeklēt struktūrvienības, piemēram, iegriezties Aprūpes mājās birojā, ko vada Nataļja Jermolajeva.

„Ja jums kaimiņos dzīvo vientuļš sirmgalvis vai cilvēks ar invaliditāti, kuram ir grūtības pašam pārvietoties, neesiet vienaldzīgi un painteresējieties, vai viņam nav vajadzīga palīdzība,” mudina Nataļja. Birojs sniedz gan bezmaksas, gan maksas pakalpojumus. Bez maksas aprūpi mājās var saņemt vientuļi pensionāri un invalīdi, kuri funkcionālo traucējumu dēļ nespēj patstāvīgi veikt ikdienas mājas darbus vai personīgo aprūpi. Klients izvēlas vienu no četriem piedāvātajiem pakalpojumu līmeņiem, kas atšķiras ar stundu skaitu un sniegto pakalpojumu loku, noslēdz ar biroju līgumu. Kādam pietiek, ja viņu darbinieks apmeklē reizi mēnesī, palīdz apmaksāt rēķinus, citam vajag palīdzību vairākas reizes nedēļā, bet kādam tikai uz slimības laiku.

Visu rakstu lasiet 30.maija numurā.