„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Daugavpils svētkus ievadīs „Jumpravas” jubilejas koncerts

Daugavpils 739.dzimšanas dienas svinību galvenie pasākumi norisināsies no 6. līdz 8.jūnijam. 6.jūnija vakarā plkst.21.00 Vienības laukumā notiks leģendārās latviešu grupas „Jumprava” koncerts. Šogad tā svin 30 gadu jubileju, ir izdevusi jaunu albumu „Laiks runā”.Daugavpilī būs pirmais koncerts atjaunotajā „Zelta Jumpravas” sastāvā, kāds bija 1984.gadā, kad grupa tika dibināta. Šāda apvienošanās Latvijas koncerttūres laikā notiks tikai dažas reizes. „Zelta sastāvā” Aināram Ašmanim, Aigaram Grāveram, Aigaram Graubam un Aigaram Krēslam pievienosies Ingus Ulmanis un Aigars Voitišķis – šādu lielisku dāvanu pilsētas svētkos saņems daugavpilieši un viesi.

„Trīsdesmit gados mūsu starpā ir bijušas dažādas valodas. Ir bijuši gan dialogi, gan monologi,” albuma nosaukumu „Laiks runā” komentē Aigars Grāvers. „Laiks ir uzrunājis mūs katru personīgi un katru savā valodā. Domāju, ka pēc dziesmām var nojaust, kā tas ir bijis. „Laiks runā” ir albums ar stabilu vēstījumu un skatu nākotnē.” Jaunais albums ir grupas 30 gadu domu apkopojums, tajā ir iekļautas jaunas grupas dalībnieku komponētas dziesmas, kā arī no jauna ierakstītas iepriekš piemirstas melodijas, dažas no kurām grupas rīcībā atkal nonāca no fanu veiktajiem koncertierakstiem.

Koncertos, to skaitā arī Daugavpilī, „Jumprava” atskaņos gan dziesmas no jaunā albuma, gan, protams, priecēs savus klausītājus ar iemīļotajām vispopulārākajām dziesmām. Neaizmirstami „Jumpravas” hīti ir „Par rozēm”, „Ziemeļmeita”, „Tālu aizgāja”, „Mākonis”, „Peldētājs”, „Prom no pilsētas”, „Vēlreiz”.

Visu rakstu lasiet 30.maija numurā.