„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+2.9 °C
apmācies

Jaunais muzejs stāstīs par talantīgiem šahistiem

Daugavpils šaha kluba telpās 29.maijā tika atklāts Latvijā un, visdrīzāk, arī Baltijā pirmais šaha muzejs. Pagājušajā gadā biedrība uzvarēja LMT projektu konkursā un idejas īstenošanai saņēma 3000 latu. Tādējādi jau tagad jebkurš interesents var iepazīties ar ekspozīciju un novērtēt darba rezultātus.

Šaha kluba vadītājs un treneris Staņislavs Krivihs pastāstīja, ka viņam ļoti patīk šahs un vēsture, un reiz viņam ienāca prātā jautājums – kas Daugavpilī spēlējis šahu agrāk? Toreiz neviens nespēja uz to atbildēt. „Ideja izveidot muzejū radās jau tad, kad tika lemts jautājums, vai mēs paliksim šajā vietā. Ilgu laiku tam netika atrasts finansējums, līdz radās iespēja piedalīties LMT projektā. Mūsu ideju aktīvi atbalstīja, jo Baltijā nav citu šaha muzeju. Par mums balsoja visa Latvija, kā arī Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Krievijas šahisti. Visi labprāt mums palīdzēja. Kāpēc mums izdevās uzvarēt, daiļrunīgi apliecina Starptautiskās šaha federācijas devīze „Gens una Sumus” jeb „Mēs visi – viena ģimene”. Man bija ļoti patīkami just šo atbalstu,” pastāstīja Staņislavs Krivihs.

Kā pavēstīja šaha kluba vadītājs, kad viņi vāca informāciju, atklājās daudzi interesanti un agrāk nezināmi fakti.

Visu rakstu lasiet 3.jūnija numurā.