„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
neliels lietus

Līdz gada beigām Daugavpilī jāizveido vienota veloceliņu sistēma

Pilsētvidē ir svarīga maksimāli ātra un droša pārvietošanās no viena punktu uz otru. Tāpēc viena no prioritātēm šī mērķa sasniegšanā ir veloinfrastruktūra. Daugavpils šajā virzienā sper pirmos nedrošos soļus.

Pagājušajā gadā tika ierīkotas divas segtas stāvvietas ar 14 vietām un uzstādīti parkošanās statīvi Stropu pludmalē, pie slimnīcas, Vienības laukuma, domes, Centrālajā parkā. Kā pastāstīja Komunālās saimniecības pārvaldes Tehniskās nodaļas vadītājs Igors Prelatovs, stāvvietas tika ierīkotas, pateicoties jauniešu iniciatīvai: „Viņi atnāca un izteica priekšlikumu. Uzzinājām no viņiem par niansēm, visu nepieciešamo. Attīstības departaments izstrādāja dizainu, mēs izgatavojām konstrukcijas un tās uzstādījām.”

Realizējot ES projektus, daudzās Daugavpils ielās tika ieklāts jauns asfalta segums, ir uzstādītas gājēju un veloceliņu zīmes. Ceļazīmes ar ejoša cilvēka siluetu un velosipēdu ir redzamas Kauņas, Latgales, Višķu ielā. Katra jauna projekta plānā tiek iekļauts veloceliņš.

Visu rakstu lasiet 6.jūnija numurā.