„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+5.9 °C
daži mākoņi

Daudz bērnu - vislabākā dāvana pilsētai

Daugavpils dzimtsarakstu nodaļa ceturto reizi rīkoja svētkus mazajiem daugavpiliešiem – bērniem, kuri dzimuši Daugavpilī laikā no 2013. gada 1. maija līdz 2014. gada 1. maijam.

Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Helēna Soldatjonoka neslēpj prieku – jau vairākus gadus pēc kārtas dzimstība Daugavpilī pieaug. Pagājušajā gadā minētajā periodā piedzima 771 bērns, t. i., par 50 vairāk nekā 2012. gadā, bet tagad jau kļuvis par 86 bērniem vairāk.

Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā dāvanas saņēma 857 bērnu vecāki. Pāri, kuri kļuvuši par vecākiem pirmo reizi, saņēma grāmatu „Mans bērns”, bet visiem dzimtsarakstu nodaļa bija sarūpējusi dāvanu kartes.

Kā teica Helēna Soldatjonoka, Daugavpils ģimenes ar maziem bērniem ir sagādājušas savai pilsētai vislabāko dāvanu un mazo daugavpiliešu godināšana ir vislabākais pilsētas svētku sākums.

Visu rakstu lasiet 6.jūnija numurā.