„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Ministre sola, ka skolotāju algas būs lielākas jau 1. septembrī

Jau 1.septembrī būs skolotāju algu pieaugums, 4. jūnijā, Daugavpilī tiekoties ar Latgales plānošanas reģiona pašvaldību, izglītības iestāžu vadītājiem solīja izglītības ministre Ina Druviete.

Viņa solīja, ka no 1. septembra pedagogu algas tiks palielinātas no 395 uz 420 eiro par likmi, turklāt skolotāji saņems 40% piemaksu par papildus darbiem. „Piekrītu, ka palielinājums par 25 eiro -- tas ir mazs pieaugums, tomēr uz 80 000 skolotāju tā ir liela summa,” teica ministre.

Ministre atgādināja, ka šobrīd nav pieņemti lēmumi par mazajām skolām, jo notiek diskusijas starp lielajām pilsētām un novadu pašvaldībām, starp pašvaldībām un valsti. I.Druviete uzskata, ka mazās skolas ir jāsaglabā, taču nav jāizvairās no domu apmaiņas, kādas šīs skolas būs. Piemēram, ja klasē ir tikai 1-2 skolēni, tad, viņasprāt, pašvaldībai un ministrijai, jāapsver, vai nebūtu lietderīgi skolu pārveidot par sākumskolu vai par kādas lielākas skolas filiāli. Tāda pati analīze ir jāveic vidusskolās, jo šīm skolām ir jāuzņem vismaz 80% pamatskolu beidzēju, pārējie audzēkņi, kuriem sekmes nav tik spožas, varētu turpināt mācības profesionālajās skolās.

Visu rakstu lasiet 6.jūnija numurā.