„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.0 °C
apmācies

Dzimšanas diena savās mājās

Daugavpils 739. dzimšanas diena ieies vēsturē kā sirsnīgi un mājīgi svētki. Devīze „Pilsēta ar māju sajūtu” attaisnojās – Daugavpils dzimšanas dienas svinībās piedalījās tūkstošiem ģimeņu.

Svētku programmā bija iekļauti visdažādākie pasākumi visām paaudzēm, organizatori bija pacentušies, lai apmierinātu bērnu un pieaugušo, latviešu un krievu, klasikas un mūsdienīguma, mūzikas un sporta cienītāju gaumi.

Piektdienas vakarā daugavpilieši un pilsētas viesi baudīja maestro Raimonda Paula koncertu.  Vēlāk Vienības laukumā uzstājās leģendārā Latvijas grupa „Jumprava”.

Sestdien Rīgas ielā notika tradicionālais gadatirgus. Šajā dienā Daugavpilī speciālā muzikālā vagonā no Rīgas ieradās 150 tūristi. Dienas kulminācija bija Krievijas rokgrupas „Bi-2” koncerts. Pēc policijas aprēķiniem, laukumā bija sapulcējušies 15 tūkstoši cilvēku.

Svētdien svētki norisinājās cietoksnī.

Visu rakstu lasiet 9.jūnija numurā.