„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.1 °C
apmācies

Višķi pretendēs uz Zilā karoga pludmali

Jauna laivu piestātne, laivas, katamarāni, ūdens velosipēdi, pat „pumpriteņi” un uzlabota pludmale. To visu varēja ne tikai redzēt, bet arī izbaudīt 3. jūnijā Luknas ezera krastmalā, kur tika atklāta atjaunotā laivu stacija. Gan sabiedriskais zivju inspektors Voicehs Juhnevičs, gan Višķu pagasta pārvaldes vadītājas Jānis Proms atklāšanā uzsvēra, ka ir piepildījies pirms 14 gadiem lolotais sapnis.

„1999. gadā sākām domāt, kā pagastā sakārtot ūdeņus, pludmales tā, lai jebkurš cilvēks te varētu zvejot, peldēties, sportot, atpūsties. No 2000. gada ezeros ielaižam zivju mazuļus. Un katru gadu Višķu pagastā var noķert labus lomus, sevišķi labi ķeras plauži un raudas,” teica V. Juhņevičs.

Pateicoties pagasta biedrībām „Višķu attīstība” un „Niedrājs” un pagasta pārvaldes prasmei veiksmīgi apsaimniekot Višķu un Luknas ezeru un Dubnas upi, pagastā jau tuvākajā nākotnē pludmales būs sakārtotas tiktāl, ka tur plīvos zilais karogs.

Visu rakstu lasiet 10.jūnija numurā.