„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.6 °C
apmācies

Par māju siltināšanu izraisījās karsti strīdi

Daugavpils domes Mājokļu komitejas sēdē starp daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem un deputātiem izraisījās asi strīdi. Iedzīvotāji, kuri nolēmuši pilnībā renovēt savu mājokli, pēkšņi uzzināja, ka domes līdzfinansējuma apjoms atšķiras no sākotnēji ieplānotā – 80% vietā viņi saņems 60%.

Ņemot vērā to, ka cilvēkus bija grūti pierunāt siltināšanai vai remontam, daudzdzīvokļu namu pārstāvji bija neizpratnē, kāpēc ir mainījušies noteikumi, un jautāja, kā lai tagad izskaidro iedzīvotājiem šīs izmaiņas. Viņu galvenais arguments bija fakts, ka pieteikumi tika iesniegti vēl pirms jauno noteikumu apstiprināšanas. Savukārt deputāts Pēteris Dzalbe un Mājokļu komitejas priekšsēdētājs Vladislavs Bojaruns paskaidroja, ka pilsētas budžets ir tāds, kāds ir, jau labi esot tas, ka dome sniedz būtisku atbalstu saviem iedzīvotājiem, bet gadījumā, ja viņi nepiekritīs jaunajiem noteikumiem, māja var zaudēt finansējumu. Strīds turpinājās diezgan ilgi, rezultātā nobalsoja par to, ka 60% līdzfinansējumu saņems mājas Vienības ielā 4 un Vaiņodes ielā 6. Jautājums par māju Teātra ielā 2 tika noņemts no balsošanas.

„Latgales Laiks” lūdza Vladislavu Bojarunu komentēt situāciju. Deputāts atzīmēja, ka šī gada budžetā energoefektivitātes pasākumiem paredzēti 570 tūkstoši eiro, un naudas ir tik, cik ir. Tas ir pamatnosacījums, pēc kura dome vadās. „Mēs nevaram vadīties pēc iepriekšējās domes noteikumiem. Mēs nevaram novirzīt esošos līdzekļus vienas mājas remontam, ir jāsiltina pēc iespējas vairāk mājokļu, mums jau iesniegti pieteikumi par vairāk nekā 1 miljonu eiro. Mums vienādi svarīgas ir visas mājas,” teica V. Bojaruns.