„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Stikls, kas dāvā labu noskaņojumu

Pilsētas svētku priekšvakarā, 5.jūnijā, Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejā tika atklāta Līvānu radošās apvienības „Perspektīva” stikla izstāde „Mirklis stiklā iekausēts”. Izstāde nav saistīta ar kādreizējo Līvānu stikla rūpnīcu, tas ir jauns mākslinieku skatījums.

Radošās apvienības „Perspektīva” vadītāja Inga Salmiņa pastāstīja, ka šajā ekspozīcijā ir apskatāma tikai neliela daļa izstrādājumu. „Pasaulē ir daudz dažādu stikla apstrādes veidu, un mēs mēģinām dažus no tiem realizēt. Agrāk rūpnīcā stiklu pūta, bet tagad mēs esam apguvuši jaunu tehnoloģiju un nodarbojamies ar dažāda veida stikla sakausēšanu krāsnīs. Zīmējumi uz izstrādājumiem, ko jūs redzat izstādē, nav zīmēti ar krāsām, bet gan citu stiklu, kuram ir cita struktūra un krāsa. Pēc tam mākslinieki krāsnī sakausē materiālus, tādējādi izstrādājumi iegūst dažādus efektus un formas,” pastāstīja apvienības vadītāja.

Izstāde būs atvērta līdz 31. augustam.