„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Naujenes muzejs Latvijai jubilejā dāvās tautas atmiņas

Muzeju naktī Naujenes Novadpētniecības muzejs aizsāka jaunu projektu „Tautas atmiņu lāde”, kas veltīts Latvijas valsts 100 gadu jubilejai.

Muzeja vadītāja Evita Kusiņa-Koļesņika pastāstīja, ka līdz 2018. gada novembrim iecerēts savākt vienkopus pēc iespējas vairāk atmiņu, kurās parādās Latvijas vietvārdi un ar tiem saistīti notikumi, lai ar atmiņu palīdzību Latvijas kartē iezīmētu katru mūsu tēvzemes nostūri. Rakstot savu stāstu, jānorāda, kādā novadā, pagastā un ciemā atrodas vieta, ar kuru ir saistītas atmiņas, kā arī jānorāda savs vārds, uzvārds un vecums. Evita atzīst, ka Atmiņu lādē vietas pietiks visdažādākajām atmiņām - gan tām, kurās cilvēki atminas, kā bērnībā Daugavpils novada Naujenes pagasta Lociku ciemā kopā ar Buļu puišiem braukuši ar pašdarinātām ragavām no Mutuļu kalna, gan par pirmā Latvijas sovhoztehnikuma izveidi Daugavpils novada Višķu pagastā. Šajā pasākumā var iesaistīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, daloties savās atmiņās par jebkuru vietu Latvijā. Iegriežoties Naujenes Novadpētniecības muzeja „Atmiņu darbnīcā”, ikviens var piedalīties lielās atmiņu lādes piepildīšanā, uzrakstot savas atmiņas ar spalvaskātu un tinti, kā to darīja mūsu senči. Atmiņas var izklāstīt gan rokrakstā uz papīra, gan atsūtot datordrukā pa e-pastu naujenesmuzejs@inbox.lv. Jau iepriekš uzrakstītas atmiņas var atstāt muzejā, Slutišķu vecticībnieku mājā vai atsūtīt pa pastu.

Par godu Latvijas valsts 100 gadu jubilejai Atmiņu lāde tiks vērta vaļā, bet labākās atmiņas iecerēts apkopot kādā izdevumā.