„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Liela kapsēta ir gluži kā „maza pilsēta”

Daugavpils uzņēmuma „Labiekārtošana D” Rituālo pakalpojumu iecirkņa vadītājs Aleksejs Timofejevs savus pienākumus sāka pildīt pirms pusgada, bet jau piedāvājis pašvaldībai vairākas interesantas idejas, kuras pašlaik tiek īstenotas. Viņš ir pārliecināts, ka pilsētas kapsētas ir „pilsēta pilsētā”, kuru darbs ir jāvada plānveidīgi un rūpīgi.

Rituālo pakalpojumu sektora pārziņā kopumā ir 21 kapsētas teritorija, t. sk. dažādi karavīru apbedījumi. Iecirknī strādā tikai 22 darbinieki, un seši no viņiem nodarbojas ar labiekārtošanu – likvidē stihiskas atkritumu izgāztuves, apgriež krūmus, zāģē nokaltušus kokus, pļauj zāli, nodrošina ar ūdeni, sagatavo apbedīšanas vietas, gādā malku apkures periodam, veic ar kapu uzturēšanu saistītos remontdarbus, kā arī uztur pienācīgā kārtībā Brāļu kapus un veic citus kārtējos darbus.

Ik gadu Daugavpilī kapos vidēji tiek apbedīti 1300—1400 cilvēki, t. sk. aptuveni 600—800 apbedījumi tiek ierīkoti jaunās vietās, bet pārējos apglabā dzimtas kapos – tur, kur jau atdusas tuvinieki.

„Ņemot vērā lielo mirušo skaitu, kapu teritorija diezgan ātri aizpildās. Tomēr nav problēmu ar vietām kapos. Piemēram, teritorijas jauniem pabedījumiem ir Komunālajos kapos, tiek sagatavotas katoļu un luterāņu kapsētās. To kopējā platība ir aptuveni 3 ha, un, ņemot vērā pašreizējo mirstības līmeni, tās pietiks aptuveni diviem gadiem. Turklāt komunālos kapus var paplašināt, apgūstot un pielāgojot jaunas teritorijas, kuras ir rezervē,” saka Aleksejs Timofejevs.

Visu rakstu lasiet 13.jūnija numurā.