„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.9 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpils – pievilcīga vieta dzīvei un darbam

15.jūnijā Medicīnas darbinieku dienu kopā ar saviem jaunajiem kolēģiem svinēs Daugavpils reģionālās slimnīcas ķirurgs Jurijs Borisovs. DRS viņš sāka strādāt tieši pirms pusgada, tādējādi kļūdams par vienīgo ārstu, kurš atbraucis strādāt uz Daugavpili no citas valsts.

Jurijs piedzima, mācījās un strādāja Baltkrievijā, bet uz Latviju atbrauca no Angolas, kur nodzīvojis desmit gadus, bet pirms tam divdesmit gadus nostrādājis Minskā. Kad noslēdzās ar Āfriku saistītais dzīves posms, aktuāls kļuva jautājums – ko darīt tālāk? Daugavpilī jau sen dzīvo Jurija Borisova draugs no Vitebskas institūta laikiem Sergejs Bogomolovs, arī viņš strādā DRS, un dažus pēdējos gadus draugi tiekoties šo tēmu apsprieda.

Ir vienkāršs izskaidrojums, kāpēc Daugavpils kļuva par vienīgo variantu, un Jurijs Borisovs to ne no viena neslēpa. Pirmkārt, ievērojami lielāka darba alga, otrkārt, vecumā pēc 50 viņam būtu grūti atrast darbu savā specialitātē, aktīvi praktizēt ķirurģiju. Baltkrievijā nav tik akūta ārstu trūkuma, kā Latvijā, tur strādā daudz jaunu speciālistu. „Iet pensijā vēl ir pārāk agri, gribas strādāt,” tā J. Borisovs skaidro galveno iemeslu, kāpēc izlēma pārcelties uz Daugavpili.

Visu rakstu lasiet 13.jūnija numurā.