„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.4 °C
neliels sniegs

Losandželosas vīri uzsitīs garu!

Kad mēs ar pirmo dziesmu iesoļosim zālē, uzriez uzsitīsim garu! –aizrautīgi sola divi stalti kungi - Ivars Mičulis un Imants Leitis. Daugavpils pilsētas svētku laikā viņi bija ieradušies Daugavpilī, lai aplūkotu Vienības nama zāli, kur 18. jūlijā plkst. 19.00 skanēs Losandželosas latviešu vīru kora balsis.

Jūnijā Losandželosas latviešu vīru koris “Uzdziedāsim, brāļi!” pirmo reizi ierodas Latvijā, lai 15. jūnijā uzsāktu koncerttūri pa Latviju. Daugavpilī un Rēzeknē, Liepājā, Lestenes Brāļu kapos, Suntažu Dziesmu svētkos un Valmierā vīri iepazīstinās klausītājus ar savu daudzveidīgo repertuāru.

Vīri uzskata, ka Losandželosas koris ir gluži kā mūsdienu Amerikas latviešu diasporas seja – reizē latviska un atvērta pasaulei. Koris ir dibināts 1997.gadā. Kā atzīst abi koristi, vīriem patīk sanākt pie alus, uzdziedāt. Vienīgā sieviete korī ir diriģente Laura Rokpelne-Mičule, bijusī kamerkora “Ave Sol” dziedātāja, kas astoņdesmito gadu beigās devās uz ASV. Kā uzsver Imants Leitis: ”Viņa arī bija kora dibinātāja, bez viņas kora nebūtu.” Savukārt Imants Mičulis atceras, kā dzīvesbiedri mudinājis: „Tev kaut kas ir jādara. Tu izskolojies, dabūji doktora grādu Dienvidkalifornijas universitātē. Tā arī sākām domāt. Sanāca veču kodoliņš un – viss aizgāja un turpinās vēl tagad.”

Jautāju, vai vīriem nav grūti pakļauties vienai sievietei? Abi smejas, un Ivars rāda, lai stāstot Imants. „Viņa ir ļoti pacietīga. Viņai ir maiga balss, un viņa māk apieties ar mums, un līdz ar to viss izdodas ļoti labi, bet pacietība ir vajadzīga, jo tie vīri, kā tu zini, uz visām pusēm iet, bet, kad jābūt uz strīpas, visi ir gatavi dziedāt,” savu diriģenti raksturo Imants Leitis.

Visu rakstu lasiet 13.jūnija numurā.